کانال اسپیرال می‌خوهید؟ با ما تماس بگیرید

تماس و مشاوره

(021)  4444 3230

در سیستم‌های تهویه قدیمی، چندان به موضوع افت انرژی در تاسیسات توجه نمی‌شد. این موضوع با گسترش تاسیسات و نیاز برای صرفه‌جویی در انرژی مصرفی، به تدریج به یکی از مهم‌ترین نیازهای صنعت تاسیسات تبدیل شد و باعث شد روش‌هایی برای جلوگیری از افت انرژی یافته شود. برای همین ما هم در این مقاله قصد داریم بهترین روش برای جلوگیری از افت انرژی در تاسیسات را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید تا پایان مقاله با ما باشید.

بهترین روش برای جلوگیری از افت انرژی در تاسیسات

فرق اصلی سیستم های تهویه قدیمی و جدید

اولین نکته‌ای که باید درباره سیستم‌های تهویه و داکت‌ها در تاسیسات قدیمی و جدید بدانید، این است که سیستم‌های جدید با استفاده از کانال‌های هوارسانی نسبتا جدیدی که از نیمه دوم قرن بیستم ابداع شده استفاده می‌کنند و با همین کانال‌ها مساله هدررفت و افت انرژی را تا حد بالایی حل کرده‌اند. پس یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های سیستم‌های تهویه قدیمی و جدید جدای از تکنولوژی، نوع کانال انتقال هوا است که در قدیمی‌ها همان کانال‌های چهارگوش است که هدر رفت بسیار بالایی دارد و در جدیدها کانال‌های اسپیرالی یا چرحشی که میزان هدر رفت انرژی در آن صفر است. با دانستن این تفاوت، اکنون به چند راهکار برای جلوگیری از افت انرژی در تاسیسات جدید و قدیم می‌پردازیم. همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه نصب کانال اسپیرال در خدمت شما خواهد بود.

فرق اصلی سیستم های تهویه قدیمی و جدید
فرق اصلی سیستم های تهویه قدیمی و جدید

عایق کاری مناسب

در گذشته بسیاری از تاسیسات را با پشم شیشه می‌پوشاندند تا عایق شود. حتما خود شما هم برای بخش‌هایی از تاسیسات خود از پشم شیشه به عنوان یک عایق مناسب استفاده کرده‌اید. امروزه اما با پیشرفت تکنولوژی بهترین عایقی که برای پوشاندن تاسیسات پیشنهاد می‌شود، عایق الاستومری است. عایق الاستومری به خاطر داشتن باقت متخلخل خود، می‌تواند مانع هدر رفت انرژی شده و محیطی بسیار عایق ایجاد کند. نکته بسیار جالب درباره عایق الاستومری این است که این عایق دوستدار محیط زیست بوده و برای همین از سمت شرکت‌های بزرگ و موسسات استاندارد برای پوشاندن تاسیسات توصیه می‌شود.

اگر قصد دارید روی تاسیسات خود را با عایق الاستومری بپوشانید باید این نکته را بدانید که این نوع عایق به سه دسته پتویی، لوله‌ای و شانه تخم‌مرغی تقسیم می‌شود که هر کدام برای بخش خاصی از تاسیسات شما قابل استفاده هستند. عایق پتویی برای کانال‌ها، عایق لوله‌ای برای لوله‌های آب گرم و سرد و عایق شانه تخم‌مرغی برای اطراف سیستم تهویه استفاده می‌شوند.

تعویض کانال ها

راه دومی که می‌توانید برای جلوگیری از افت انرژی در تاسیسات پیش گیرید این است که اگر در تاسیسات شما از داکت‌ها و کانال‌های قدیمی استفاده می‌شود حتما آن‌ها را با کانال‌های اسپیرال تعویض کنید. همان‌طور که گفتیم مهم‌ترین ویژگی کانال‌های اسپیرال این است که میزان هدر رفت انرژی در آن‌ها صفر است. علت آن هم شکل هندسی این کانال‌ها است که به‌صورت چرخشی بوده و همین موضوع باعث شده که امکان انتقال هوا در آن بسیار ساده بوده و ایستایی هوا در آن رخ ندهد. در کانال‌های چهارگوش اما این‌گونه نیست.

قرار دادن ماینر در باکس

ماینر‌هایی که در سیستم‌های تهویه کار مکش و انتقال هوا را انجام می‌دهند، گاها سر و صدای زیادی ایجاد کرده و همین موضوع باعث هدر رفت انرژی به میزان زیادی می‌شود. دورهای زیاد و افت و خیزهای فراوان فن‌های ماینرها باعث می‌شود که صدای بسیار گوش‌خراشی از آن‌ها تولید شده و باعث ایجاد آلودگی صوتی در محیط و هدر رفت انرژِی شود. برای جلوگیری از افت انرژِی در تاسیسات بخش ماینر، بهترین راه‌کار این است که ماینر را در یک باکس قرار دهید تا هم صدای آن عایق شود و هم یک سیستم خنک‌سازی در اطراف ماینر قرار گیرد.

باکس ماینرهای صنعتی عموما از جنس فولاد است اما اگر قصد دارید برای ماینر سیستم تهویه خانگی خود یک باکس تهیه کنید بهتر است از چوب و ام دی اف استفاده کنید. همچنین می‌توانید این باکس را ادامه داده تا لوله‌ها و فن کویل‌ها را هم شامل شود. در داخل باکس حتما از عایق صوتی نسوز استفاده کنید تا کارآیی آن چند برابر شده و افت انرژِی بسیار کمتر شود. این باکس البته نباید خیلی به بدنه ماینر نزدیک باشد بلکه یک حد فاصل مشخص وجود دارد که باید دیواره باکس و بدنه ماینر در آن حد فاصل از یکدیگر قرار گیرند.

استفاده از دریچه فن کویل

در سیستم‌های تهویه‌ای که در آن‌ها از فن کویل برای انتقال هوا و تهویه هوا استفاده می‌شود، فن کویل در جای نصب شده و یک دریچه برای آن تعبیه می‌شود تا هر زمان لازم بود بتوان به این دستگاه دسترسی داشت و اگر لازم بود تعمیر یا تعویض لازم را انجام داد. این دریچه، دریچه فن کویل نامیده می‌شود. در بسیاری از سیستم‌های تهویه، این دریچه فن کویل نقش تامین کننده هوای برگشت را برای دستگاه نیز بازی می‌کند و همین کار باعث جلوگیری از افت انرژِی در سیستم تا مقادیر بسیار زیادی می‌شود. برای همین طراحی یک دریچه فن کویل مناسب بسیار مهم است. همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه کانال سازی صنعتی در خدمت شما خواهد بود.

در واقع هر چه درز و شیارهای متناسب زیر دریچه فن کویل بیشتر باشد، میزان مکش آن نیز بیشتر بوده و این یعنی میزان هدر رفت انرژی کمتر است. برای این که این افت انرژِی را از طریق دریچه فن کویل به صفر برسانید لازم است که اولا جنس درب متناسب باشد، میزان شکاف و درزهای آن مهندسی شده تعیین گردد، رنگ مناسبی داشته باشد که باعث بالا رفتن دما اطراف فن کویل نشود و درنهایت سطح آن از بیرون و داخل کاملا براق باشد تا بتواند کار بازتاب گرما و انرژی را ساده انجام دهد.

جلوگیری از افت انرژی در تاسیسات با شرکت اسپیرالی

بهترین روش برای جلوگیری از افت انرژی در تاسیسات که در چند مرحله توضیح داده شد، زمانی به‌صورت عملی در دسترس شما خواهد بود که از ابتدا کار طراحی و نصب سیستم تهویه خود را به یک شرکت مناسب بسپارید. شرکت‌های طراحی و نصب سیستم‌های تهویه از ابتدا طوری سیستم را می‌چینند که کمترین میزان افت انرژی را داشته باشد. در این میان شرکت اسپیرالی یکی از بهترین این شرکت‌ها محسوب می‌شود که با کمترین هزینه و در کمترین زمان ممکن کار طراحی و نصب سیستم تاسیسات شما را با بالترین کیفیت و کمترین افت انرژی انجام می‌‌دهد. این شرکت جزو شرکت‌های پیشگام در زمینه در زمینه طراحی و نصب سیستم‌های تهویه در ایران است.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم بهترین روش برای جلوگیری از افت انرژی در تاسیسات را بررسی کنیم. برای همین این موضوع را مشخص کردیم که اولا سیستم‌های جدید نسبت به سیستم‌های قدیمی دارای افت انرژِی بسیار کمتری هستند و همین باعث شده که انتخاب اول مشتریان باشند. از سویی با پیشنهاداتی درباره عایق کاری، تعویض کانال، گذاشتن درب فن کویل مناسب و… سعی کردیم توضیح دهیم چطور می‌توانید این بهترین راه را پیاده‌سازی کنید. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد و بتوانید سیستمی با افت انرژِی بسیار کم داشته باشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس و مشاوره

02144443230

02144443730

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up