کانال هوا پلاستیکی چه تفاوتی با کانال هوا گالوانیزه دارد

کانال اسپیرال می‌خوهید؟ با ما تماس بگیرید

تماس و مشاوره

(021)  4444 3230

کانال‌های انتقال هوا با متریال‌های مختلفی ساخته می‌شوند. علت این موضوع آن است که هر کدام از انواع کانال‌های انتقال هوا برای پروژه‌های مختلف صنعتی و مسکونی قابل استفاده هستند. دو مدل کانال هوا امروزه در پروژه‌های صنعتی و مسکونی مختلف بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند که لازم است به خوبی از تفاوت‌ها و مزایا و معایب هر کدام اطلاع داشته باشیم. این دو نوع کانال، کانال‌های پلاستیکی و گالوانیزه هستند که در ادامه هر دو را مفصل بررسی خواهیم کرد. اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

کانال هوا پلاستیکی چه تفاوتی با کانال هوا گالوانیزه دارد

ویژگی های کانال هوا پلاستیکی

کانال‌های هوای پلاستیکی یکی از جدیدترین انواع کانال هوا هستند که در سیستم‌های تهویه صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. شکل هندسی این کانال‌ها اسپیرال بوده و از pvc و دیگر پلاستیک‌های فشرده ساخته می‌شوند. این کانال‌های هوا همچنین خاصیت فلکسیبیلیتی بسیار بالایی دارند و به همین دلیل در پروژه‌های گوناگون به شکل وسیعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کانال‌ها وزنی بسیار سبک داشته و در عین حال مقاومت بالایی در برابر فشار و دما دارند. همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه نصب کانال اسپیرال در خدمت شما خواهد بود.

از مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای کانال‌های پلاستیکی می‌توان به سبکی، سادگی نصب، طراحی و تولید بسیار ساده در ابعاد بسیار زیاد، بالا بودن مقاومت دمایی و تحمل فشار خیلی زیاد، دارای طول عمری بالا و مقاومتی بسیار عالی در برابر خوردگی و پوسیدگی و درنهایت هزینه تهیه بسیار ارزان اشاره کرد. این مزایا و ویژگی‌ها باعث شده که از کانال‌های هوای پلاستیکی در پروژه‌های مسکونی و صنعتی مختلف مثل کانال‌های هوای کولر، کانال تهویه صنعتی و سوله‌ها، کانال‌های تهویه بیمارستان‌ها و… استفاده کرد. به همین دلیل در اکثر پروژه‌های تهویه هوا این کانال‌ها به چشم می‌خورند.

ویژگی های کانال هوا گالوانیزه

کانال‌های هوای گالوانیزه (برای اینکه به صورت دقیق بدانید گالوانیزه چیست کلیک کنید) نیز مثل کانال‌های هوای پلاستیکی به شکل هندسی اسپیرال ساخته می‌شوند ولی ماده سازنده آن‌ها ورق گالوانیزه است. ورق‌های گالوانیزه یکی از متریال‌های بسیار کاربردی و جدید در صنعت تهویه هوا است که هم سبک هستند و هم مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و فشار دارند. همچنین این ورق‌ها را می‌توان در کنار ورق‌های فولاد برای ساخت کانال‌های هوای با مقاومت بسیار بالا در پروژه‌های صنعتی که دمای سیال جابجا شونده در کانال بسیار بالا است، مثل پروژه‌های مرتبط با پتروشیمی و صنعت نفت مورد استفاده قرار داد. این کانال‌ها نیز مزایای خاص خود را دارند.

یکی از مهم‌ترین مزایای کانال‌های اسپیرال گالوانیزه این است که مواد اولیه بسیار کمی برای تولید آن‌ها نیاز است. برای همین هزینه طراحی و ساخت آن‌ها بسیار ارزان تمام شده و به همین دلیل در اکثر پروژه‌های مسکونی و صنعتی به کار می‌روند. این کانال‌ها همچنین نصبی بسیار ساده داشته و از مقاومت بالایی در برابر ضربه برخوردار هستند. میزان مقاومت آن‌ها در برابر حرارت نیز مثال زدنی است. همچنین عایق‌های بسیار خوبی در برابر صدا و نویز هستند و به همین دلیل در پروژه‌های صنعتی بسیار کاربرد دارند. اما تفاوت‌های کانال گالوانیزه با پلاستیکی در چیست؟

تفاوت های کانال هوای پلاستیکی و گالوانیزه

برای این که تفاوت‌های کانال هوای پلاستیکی و گالوانیزه را بهتر درک کنیم لازم است که این تفاوت‌ها را در چند بعد بررسی کنیم. بررسی تفاوت‌ها در ابعاد گوناگون مثل جنس، مقاومت، هزینه ساخت، نصب، کاربرد و… به ما کمک می‌کند بهتر این دو نوع کانال را شناخته و با هم مقایسه کنیم. همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه کانال سازی صنعتی در خدمت شما خواهد بود.

جنس

اولین تفاوت مشخص کانال‌های پلاستیکی با کانال‌های گالوانیزه در جنس ماده سازنده آن‌ها است. پلاستیک فشرده و ورق گالوانیزه یک تفاوت اساسی دارند و آن هم مقاومت در برابر ضربه است. ورق‌های گالوانیزه مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارند و به همین دلیل در پروژه‌های صنعتی از کانال‌های گالوانیزه بیشتر از کانال‌های پلاستیکی استفاده می‌شود.

مقاومت دمایی

میزان مقاومت کانال‌های گالوانیزه و پلاستیکی در برابر دمای ماده گذرنده از درون آن‌ها نیز یکی دیگر از ابعادی است که می‌توان تفاوت این دو را در آن متوجه شد. ورق‌های گالوانیزه مقاومت دمایی بسیار بالایی نسبت به پلاستیک دارند و برای همین در پروژه‌های صنعتی مرتبط با پالایشگاه و صنعت نفت از کانال‌های گالوانیزه استفاده می‌شود.

طول عمر

کانال‌های گالوانیزه و پلاستیکی از نظر طول عمر نیز با یکدیگر تفاوت دارند. با این که هر دوی آن‌ها طول عمر بالایی دارند اما کانال‌های پلاستیکی در کل بیشتر عمر کرده و مقاومت بیشتری در برابر پوسیدگی و خورندگی دارند. برای همین اگر قصد دارید در پروژه‌های تهویه خانگی یکی را انتخاب کنید بهتر است به سمت کانال‌های هوای پلاستیکی بروید.

طریقه نصب

در انتها می‌توان این دو نوع کانال را از نظر طریقه نصب نیز بررسی کرد. کانال‌های پلاستیکی به خاطر سبکی و سادگی جابجایی دارای طریقه نصب بسیار ساده‌تری نسبت به کانال‌های گالوانیزه هستند و برای همین در مدت زمانی بسیار کوتاه و با کمترین انرژی سر پروژه اجرا می‌شوند. همچنین کانال‌های پلاستیکی بعد از نصب نیاز به عایق کاری ندارند ولی کانال‌های گالوانیزه بعد از نصب عایق کاری شده و این یعنی دردسر نصب بیشتر.

مراحل ساخت کانال هوا با شرکت اسپیرالی

برای ساخت هر کدام از این کانال‌ها که بررسی کردیم لازم است که مراحلی تخصصی طی شود. سه مرحله مشترک میان ساخت هر کانال انتقال هوایی وجود دارد که در ادامه آن را توضیح می‌دهیم. مرحله اول تخمین دبی هوایی است که از درون کانال باید بگذرد. مرحله دوم اندازه‌گیری کمیت‌های فیزیکی دیگر و شبیه‌سازی انتقال هوا در کانال با جنس و طولی که مدنظر دارید و مرحله آخر نیز تولید کانال‌های طراحی شده به‌صورت فیزیکی است. کانال‌های هوای پلاستیکی و گالوانیزه در مرحله آخر با یکدیگر تفاوت دارند و روش‌های تولید مختلفی دارند.

شرکت اسپیرالی یکی از شرکت‌های پیشگام در طراحی و ساخت انواع کانال به‌خصوص کانال‌های گالوانیزه و پلاستیکی است. این شرکت با برعهده گرفتن صفر تا صد مراحل ساخت کانال‌های مختلف به‌خصوص پلاستیکی و گالوانیزه شرایطی را فراهم آورده که بتوانید با کمترین هزینه و در کمترین زمان کانال‌های مورد نظر خود را طراحی و در پروژه اجرا کنید. کیفیت بالای کانال‌های ساخته شده توسط این شرکت نشان دهنده این است که چقدر تخصصی به این موضوع پرداخته‌اند. سایپا، ایران خودرو، مپنا، صبا باتری، شرکت ملی نفت ایران، سازمان انرژی اتمی، دی جی کالا، بانک تجارت و بسیاری از دیگر شرکت‌های معتبر دنیا از مشتریان شرکت اسپیرالی هستند.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم تفاوت‌های کانال‌های هوای پلاستیکی و گالوانیزه را مورد بررسی قرار دهیم. به همین دلیل ابتدا هر کدام از این کانال‌ها را بررسی کردیم و ویژگی‌های آن‌ها را توضیح دادیم و سپس به سراغ تفاوت‌های اساسی آن‌ها در ابعاد گوناگون مثل جنس، طول عمر، مقاومت، طریقه نصب و… رفتیم. در پایان نیز توضیح دادیم که شرکت اسپیرالی در تمام مراحل طراحی و ساخت کانال‌ها در کنار شما خواهد بود. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد و بتوانید با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان کانال‌های خود را تحویل بگیرید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس و مشاوره

02144443230

02144443730

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up