کانال اسپیرال می‌خوهید؟ با ما تماس بگیرید

تماس و مشاوره

(021)  4444 3230

هر ساختمانی نیازمند داشتن سیستم تهویه است. اما سیستم تهویه چیست و چطور کار می‌کند؟ هر سیستمی که بتواند سه فاکتور بسیار مهم محیطی دما، رطوبت و سرعت جریان هوا را کنترل کند سیستم تهویه نامیده می‌شود. فرض کنید در ساختمانی زندگی کنید که رطوبت آن بیش از حد مقدار باشد یا دمای داخل محیط بسیار زیاد باشد. در چنین شرایطی آیا امکان فعالیت وجود دارد؟ قطعا خیر. برای همین است که سیستم‌های تهویه برای همه ساختمان‌ها ضروری محسوب شده و در این مقاله قصد داریم هر آن چه لازم است درباره این سیستم‌ها و طرز کار آن بدانید را به شما توضیح دهیم.

تهویه چیست

طرز کار سیستم های تهویه

سیستم‌های تهویه امروزی که در ساختمان‌های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند چند وظیفه مشخص دارند: سرمایش، گرمایش، تنظیم رطوبت محیط داخل خانه، تامین هوای تازه و تنظیم سرعت جریان هوا، تامین اکسیژن کافی و حذف آلودگی‌های موجود در هوا. این کار با استفاده از یک سیستم تهویه اصلی، یک سیستم کانال کشی و تعدادی ایجنت سرمایشی و گرمایشی انجام می‌شود که بستگی به نوع محیطی که قصد دارید برای آن سیستم تهویه طراحی و پیاده کنید به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه نصب کانال اسپیرال در خدمت شما خواهد بود.

سیستم‌های تهویه واحدی مثل: کولر آبی، کولر گازی، پکیج، بخاری و…

سیستم‌های تهویه مرکزی مثل: دستگاه VRF، دستگاه GHP، سیستم موتورخانه و شوفاژ، داکت اسپلیت و…

سیستم‌های تهویه صنعتی که چیلر یکی از مشهورترین آن‌ها است.

هر کدام از این دستگاها طرز کار خاصی دارند ولی درنهایت وظیفه همه آن‌ها این است که به تهویه هوای داخل ساختمان کمک کنند. این سیستم‌ها در کنار یک شبکه کانال کشی قرار گرفته و با کمک آن کار تهویه هوا را انجام می‌دهند. این کانال‌ها نیز به بخش‌های مختلف ساختمان انتقال داده شده و بوسیله دریچه‌هایی کار انتقال هوای تازه و بیرون راندن هوای آلوده را انجام می‌دهند.

کانال تهویه چیست

به کولرهای آبی خانه‌های کوچک نگاه کنید. این کولرها از طریق یک سری کانال که عموما از جنس آلومینیوم بوده و به شکل چهارگوش طراحی شده‌اند هوای تازه را از کولر به درون اتاق‌ها و دیگر بخش‌های خانه انتقال می‌دهند. این کانال‌ها را کانال تهویه یا داکت تهویه می‌نامند که یکی از مهمترین بخش‌های سیستم تهویه محسوب می‌شود. کانال‌های تهویه با متریال و شکل‌های هندسی مختلفی ساخته می‌شوند برای همین این بخش از سیستم تهویه دارای انواع مختلفی است که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

شناخت انواع کانال تهویه

کانال‌های تهویه هوا بر اساس دو فاکتور کلی قابل دسته‌بندی هستند. فاکتور اول شکل هندسی آن‌ها است. به طور کلی سه نوع کانال تهویه هوا از نظر شکل هندسی وجود دارد: اسپیرال، بیضوی و چهارگوش. نوع چهارگوش از قدیمی‌ترین انواع کانال‌های تهویه هوا است ولی اسپیرال و بیضوی جدیدتر تولید شده‌اند. با این حال کانال‌های تهویه بر اساس جنس مواد سازنده آن‌ها به 6 دسته تقسیم می‌شوند که شامل:

کانال‌های گالوانیزه، کانال‌های آلومینویمی، کانال‌های پلاستیکی، کانال‌های پیش عایق، کانال‌های فلکسیبل و کانال‌های پارچه‌ای هستند.

در ادامه هر کدام از این کانال‌ها و کاربردهای آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه کانال سازی صنعتی در خدمت شما خواهد بود.

کانال های گالوانیزه

ورق‌های گالوانیزه یکی از مهم‌ترین متریال‌هایی است که برای ساخت کانال مورد استفاده قرار می‌گیرد. گالوانیزه ماده‌ای است سبک ولی بسیار مقاوم و به همین دلیل برای ساخت کانال‌های هوا گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شوند. علاوه بر این نصب و جابجایی آن‌ها نیز بسیار ساده است و درنهایت هزینه ساخت و اجرای بسیار اندکی دارند.

کانال های آلومینیومی

آلومینیوم از دیگر متریال‌هایی است که برای ساخت کانال مورد استفاده قرار می‌گیرد. این متریال از قدیمی‌ترین متریال‌ها برای ساخت کانال است و کانال‌های چهارگوش قدیمی همه از نوع آلومینیومی هستند. استفاده از این متریال هنوز هم در ساخت کانال‌های کولر مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنان هزینه طراحی و اجرای آن‌ها بسیار اندک است.

کانال های پلاستیکی

پلاستیک نیز جزو متریال‌های محبوب برای ساخت کانال‌های کولر است درست مانند آلومینیوم. دلیل استفاده از پلاستیک این است که ساخت کانال با آن‌ها بسیار ساده است، نصب آن‌ها راحت تر از دیگر انواع کانال است و تا حد خوبی عایق حرارت هستند.

کانال های پیش عایق

این نوع کانال‌ها با یک عایق از پیش ساخته شده که دور کانال قرار داده می‌شود ساخته می‌شوند. شکل کلی این کانال‌ها به‌صورت چهارگوش است. این کانال‌ها با متریال اصلی آلومینیوم ساخته شده و با عایق از پیش ساخته شده پلی اورتان پوشانده می‌شوند. این کانال‌ها در پروژه‌های صنعتی خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کانال های فلکسیبل

نوع جدیدی از کانال‌ها وجود دارد که با استفاده از فنر حالت منعطف پیدا کرده و به همین دلیل شکل دهی آن‌ها بسیار آسان شده است. علت ساخت این کانال‌ها باز بودن دست صاحبان پروژه برای شکل دهی کانال‌های هوا و تهویه بوده و به همین دلیل در پروژه‌های صنعتی زیادی و البته پروژه‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع کانال‌ها از متریال‌های مختلفی ساخته می‌شود اما عموما پارچه متریال اصلی آن‌ها است.

کانال های پارچه ای

کانال‌های پارچه‌ای نیز نسل جدیدی از کانال‌های تهویه هوا هستند که به خاطر مزایای زیادی که دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. این کانال‌ها به سادگی ساخته شده و در رنگ‌های مختلف قابل تهیه هستند و عمده استفاده از آن‌ها در پروژه‌های مسکونی است. بازدهی بالای این کانال‌ها از مهم‌ترین دلایل استفاده از آن‌ها است و با کمترین متریال قابل تهیه هستند.

کانال های اسپیرال یا چهارگوش

سوالی که برای بسیاری از کسانی که قصد دارند یک پروژه تهویه هوا طراحی و پیاده کنند این است که از میان کانال‌های اسپیرال و چهارگوش کدام را باید انتخاب کرد؟ اگر به تاریخچه ساخت کانال‌های تهویه هوا توجه کنیم متوجه خواهیم شد که کانال‌های اسپیرال بعد از کانال‌های چهارگوش ساخته شده‌اند و علت آن این بوده که بتوانند نواقص کانال‌های چهارگوش را پوشش دهند.

مهم‌ترین دلیل ساخت کانال اسپیرال این است که بازدهی این نوع کانال‌ها 100 درصد است و هدررفت انرژِی در آن‌ها صفر است. این موضوع و دیگر مزایا مثل طراحی ساده، نصب آسان، هزینه ساخت و پیاد‌سازی کمتر، متریال مناسب، محیط زیست دوست بودن و… باعث شده که کانال‌های اسپیرال به مراتب بهتر از کانال‌های چهارگوش بوده و به طور وسیع مورد استفاده قرار گیرند.

طراحی سیستم های تهویه با شرکت اسپیرالی

برای داشتن یک سیستم تهویه بسیار مناسب با کانال‌کشی با کیفیت، لازم است که کار طراحی و اجرای سیستم‌های تهویه پروژه خود را به شرکت‌های طراحی و ساخت سیستم‌های تهویه هوای با تجربه بسپارید. یکی از بهترین شرکت‌ها برای انجام این کار شرکت اسپیرالی است که تجربه بسیار زیادی در طراحی و اجرای سیستم‌های تهویه صنعتی و مسکونی دارد. این شرکت دارای خط تولید اختصاصی کانال‌های تهویه بوده و به همین دلیل است که توانایی ساخت و اجرای سیستم‌های تهویه با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان را دارند. این شرکت همچنین تجربه طراحی و ساخت کانال‌های تهویه برای شرکت‌های بزرگی مثل مپنا، ایران خودرو، سایپا، شرکت ملی نفت ایران، سازمان انرژی اتمی و… دارد.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم به‌صورت خلاصه هر آن چه لازم است درباره سیستم‌های تهویه هوا و کانال‌های تهویه بدانید را به شما توضیح دهیم. برای همین ابتدا سیستم‌های تهویه را بررسی کردیم و سپس توضیح دادیم که چرا کانال‌های تهویه عناصر مهمی در سیستم‌های تهویه هستند. سپس درباره انواع کانال‌های تهویه توضیح دادیم و هر کدام را به صورت مختصر بررسی کردیم. درنهایت نیز بهترین شرکت برای سپردن پروژه‌های تهویه هوا با کمترین هزینه و در کمترین زمان ممکن، یعنی شرکت اسپیرالی را معرفی کردیم. امیدواریم مطالب گفته شده مفید بوده باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس و مشاوره

02144443230

02144443730

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up