کانال اسپیرال می‌خوهید؟ با ما تماس بگیرید

تماس و مشاوره

(021)  4444 3230

تهویه صنعتی مجموعه فعالیت‌هایی است که در یک محیط صنعتی انجام می‌شود تا هوای درون محیط صنعتی هر لحظه تازه شود و همزمان هوای آلوده به بیرون محیط صنعتی منتقل شود. این مجموعه فعالیت‌ها توسط دستگاه‌های تهویه صنعتی، کانال‌های تهویه و یونیت‌هایی که در بخش‌های مختلف محیط صنعتی قرار می‌گیرد انجام می‌شود. در این مقاله قصد داریم تمام این اجزا تهویه صنعتی و خلاصه هر آنچه لازم است درباره آن بدانید را به شما توضیح دهیم. پس اگر به این موضوع علاقه دارید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

تهویه صنعتی

انواع دستگاه تهویه صنعتی

دستگاه‌های مختلفی برای انجام کار تهویه صنعتی وجود دارد که هر کدام بخشی از فعالیت را برعهده دارند. هر سیستم تهویه صنعتی باید علاوه بر تامین سرمایش، گرمایش، هوای تازه، بیرون راندن هوای آلوده از محیط به تنظیم درجه حرارت و رطوبت محیط نیز کمک کند. برای همین است که از دستگاه‌های مختلفی برای انجام کار تهویه صنعتی استفاده می‌شود. در ادامه مهم‌ترین این دستگاه را به شما معرفی خواهیم کرد. همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه نصب کانال اسپیرال در خدمت شما خواهد بود.

بویلر و چیلر

بویلر و چیلر دو بخش مهم سیستم‌های تهویه صنعتی هستند که گرمایش و سرمایش لازم برای کنترل درجه حرارت و رطوبت محیط را فراهم می‌کنند. این دستگاه‌ها با استفاده از فرایند جوش و تراکم، گرمایش و سرمایش مورد نیاز را تامین کرده و به بخش‌های مختلف محیط کارخانه یا سوله صنعتی منتقل می‌کنند.

هواساز و کمپرسور

در کنار بویلر و چیلر، هواساز و کمپرسور نیز برای تامین هوای تازه و مرطوب مورد نیاز کارخانه قرار دارند که کارشان این است که هوایی مرطوب تهیه کرده و از طریق کانال‌های تهویه صنعتی به بخش‌های مختلف محیط کارخانه و سوله صنعتی منتقل کنند. این دستگاه‌ها عموما مصرف انرژِی بسیار اندکی دارند.

زنیت

یکی از دستگاه‌های تهویه صنعتی بسیار مشهور که پکیج کاملی از هواساز، بویلر و چیلر است زنیت نام دارد. زنیت یک دستگاه پیشرفته است که امروزه در اکثر محیط‌های صنعتی و کارخانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه قادر است کار کنترل رطوبت و درجه حرارت محیط صنعتی را هم انجام دهد.

فن کویل

در کنار تمام این دستگاه‌ها، فن کویل نیز قرار دارد. فن کویل‌ها همان فن‌های صنعتی هستند که هوای آلوده را از درون محیط جمع‌آوری کرده و از طریق یک سری کانال هواکش به محیط بیرون کارخانه یا سوله صنعتی منتقل می‌کنند. این دستگاه‌ها کمی قدیمی هستند ولی هنوز هم کاربرد دارند.

بخش های مختلف تهویه صنعتی

حتما تا این جا متوجه شده‌اید که یک سیستم تهویه صنعتی شامل بخش‌های مختلفی است. بخش اصل آن که همان دستگاه‌های تهویه است که در بخش قبل بررسی کردیم. بخش دیگری نیز وجود دارد به نام بخش کانال تهویه صنعتی که هوای تازه را به بخش‌های مختلف کارخانه رسانده و به بیرون راندن هوای آلوده به محیط بیرون کارخانه کمک می‌کند. این بخش را می‌توان رگ‌های حیاتی سیستم تهویه صنعتی دانست زیرا بازدهی سیستم بستگی زیادی به استاندارد بودن و با کیفیت بودن این بخش از سیستم تهویه دارد. در این بخش از کانال‌های تهویه گوناگونی استفاده می‌شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه کانال سازی صنعتی در خدمت شما خواهد بود.

تعدادی از کانال‌های تهویه صنعتی که در بخش کانال‌کشی سیستم تهویه بکار می‌روند شامل کانال آلومینیومی، کانال گالوانیزه، کانال با عایق از پیش ساخته شده، کانال پارچه‌ای و کانال فلکسیبل است. درنهایت آخرین بخش سیستم تهویه قرار می‌گیرد که همان یونیت‌هایی است که هوای تازه و گرمایش و سرمایش مورد نیاز محیط از طریق آن‌ها به درون محیط پخش می‌شود. این قسمت یا می‌تواند به شکل پکیج باشد یا این که یک سری یونیت سقفی و دیواری باشد که در محیط‌های صنعتی این مورد بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربردهای تهویه صنعتی

سیستم تهویه صنعتی در همه صنایع کاربرد دارد. این سیستم به کارخانه‌ها یا سوله‌های صنعتی مختلف، بیمارستان‌ها، صنعت پتروشیمی و نفت، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، صنعت هسته‌ای، صنعت خودروسازی، صنعت دارویی و بسیاری از صنایع دیگر کمک می‌کند تا هوای آلوده داخل محیط صنعتی تصویه شده و همچنین گرمایش و سرمایش محیط تامین شود. این موضوع باعث می‌شود که استفاده از سیستم‌های تهویه صنعتی در محیط کارخانه‌ها و سوله‌های صنعتی ضروری باشد. اگر یک کارخانه یا سوله صنعتی هر لحظه هوای تازه نداشته باشد، بعد از مدتی کارگران ادامه کار در آن محیط را از دست داده و به تدریج دچار بیماری‌های تنفسی می‌شوند.

مزایای سیستم تهویه صنعتی

اجرای سیستم تهویه صنعتی علاوه بر این که به تامین سرمایش، گرمایش، هوای تازه و بیرون راندن هوای آلوده از محیط صنعتی کمک می‌کند، با تنظیم درجه حرارت و رطوبت محیط باعث جلوگیری از پوسیدگی دستگاه‌های موجود در کارخانه، افزایش طول عمر دستگاه‌ها، افزایش بازدهی کارگران، طولانی کردن ساعت کاری و بسیاری فعالیت صنعتی دیگر کمک می‌کند. فقط در اجرای یک سیستم تهویه صنعتی باید این نکته را مد نظر داشته باشید که حتما از بهترین سیستم‌های تهویه و البته کانال‌های تهویه صنعتی استاندارد استفاده کنید تا تمام این مزایا که گفته شد نصیبتان شود. اما چگونه می‌توان این کار را کرد؟

تهویه صنعتی با شرکت اسپیرالی

سپردن صفر تا صد طراحی، ساخت و اجرای سیستم تهویه صنعتی به شرکت طراحی و ساخت سیستم‌های تهویه صنعتی اسپیرالی به شما کمک می‌کند تا در زمانی بسیار کوتاه و با کمترین هزینه ممکن بهترین سیستم تهویه را برای کارخانه یا سوله صنعتی خود طراحی و اجرا کنید. تنها کافی است با متخصصان و مشاوران شرکت اسپیرالی تماس گرفته و از آن‌ها بخواهید تا کارشناسان خود را سر پروژه صنعتی شما ارسال کنند و با انجام برآوردهای اولیه به شما بگویند که بهترین سیستم تهویه صنعتی که می‌توانید بکار ببرید کدام است.

بعد از این برآورد اولیه، نقشه کلی کانال کشی و قرار گیری دستگاه‌های تهویه تهیه شده و در اختیار بخش تولید شرکت اسپیرالی قرار می‌گیرد. در این مرحله با انجام یک سری فعالیت عملی و استفاده از تکنولوژی‌های مختلف، سیستم تهویه صنعتی و کانال‌های تهویه متناسب با آن تولید شده و سپس در کارخانه یا سوله صنعتی شما اجرا می‌شود. علت این که اسپیرالی توانسته در عین حفظ کیفیت کار طراحی و ساخت را با کمترین قیمت انجام دهد این است که این شرکت خط تولید کانال‌های تهویه هوای اختصاصی خود را دارد و قادر است که در کمترین زمان بیشترین تعداد کانال تهویه را ساخته و در پروژه‌های مختلف صنعتی اجرا کند.

در این مقاله سعی کردیم درباره سیستم تهویه صنعتی، انواع آن، بخش‌های مختلفی که دارد و البته انواع کانال تهویه صنعتی که باید در سیستم‌های تهویه مورد استفاده قرار گیرد توضیح دهیم. مشخص شد که هر سیستم تهویه صنعتی از دستگاه‌های مختلفی ساخته شده و کانال‌کشی آن با متریال‌های متفاوتی انجام می‌شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. همچنین در انتهای مقاله شرکت اسپیرالی را معرفی کردیم که بهترین گزینه برای طراحی و اجرای سیستم‌های تهویه صنعتی است. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد.

تهویه هوای صنعتی

تهویه هوای صنعتی چیست

تهویه هوای صنعتی یک عملیات چند مرحله‌ای است که هوای تازه و مناسب برای محیط صنعتی فراهم کرده، درجه حرارت محیط توسط آن کنترل می‌شود و درنهایت رطوبت محیط تنظیم می‌شود طوری که دستگاه‌ها دچار پوسیدگی نشده و بیماری تنفسی برای کارگران ایجاد نشود. هر کارخانه و سوله صنعتی به این سیستم که شامل سه بخش است نیاز دارد. بخش اصلی آن دستگاه تهویه و هواساز است که در مرکز سیستم قرار گرفته و سرمایش، گرمایش و هوای تازه مورد نیاز محیط صنعتی را فراهم می‌کند.

بخش دوم آن که به‌نوعی اسکلت‌بندی سیستم تهویه محسوب می‌شود، بخش مربوط به کانال‌های تهویه هوا است که سرمایش، گرمایش و هوای تازه را از دستگاه تهویه مرکزی به قسمت‌های مختلف کارخانه و سوله صنعتی انتقال می‌دهد. در انتها نیز یونیت‌ها قرار دارند که عامل پخش هوای تازه، سرمایش و گرمایش به درون محیط هستند. زمانی یک سیستم تهویه صنعتی بازدهی بالایی داشته و استاندارد محسوب می‌شود که هر کدام از این بخش‌ها متناسب با شرایط پروژه صنعتی طراحی و اجرا شده باشند. در ادامه هر بخش را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم تا متوجه منظور ما شوید.

انواع سیستم تهویه هوای صنعتی

برای طراحی و بکارگیری انواع دستگاه تهویه هوای صنعتی در محیط‌های صنعتی و سوله‌های مختلف لازم است که با انواع این دستگاه‌ها آشنا باشیم. در کل چندین دستگاه تهویه صنعتی وجود دارد که در ادامه هر کدام را مختصر بررسی کرده‌ایم:

  • فن کویل‌ها: یکی از قدیمی‌ترین دستگاه‌های تهویه صنعتی هستند که عموما در سوله‌های صنعتی کوچک مورد استفاده قرار گرفته و وظیفه تامین هوای تازه و کنترل دمای محیط را برعهده دارند.
  • کمپرسور و هواساز: دستگاه دیگری که برای تهویه صنعتی محیط کارخانه و سوله‌های صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد، سیستم کمپرسور و هواساز است که وظیفه تامین هوای تازه، سرمایش و گرمایش مورد نیاز محیط صنعتی را برعهده دارد.
  • زنیت: زنیت یکی از جدیدترین دستگاه‌هایی است که تمام شرایطی که یک محیط صنعتی نیاز دارد تا هوای تازه، تنظیم حرارت، تنظیم رطوبت و سرمایش و گرمایش لازم در آن برقرار شود را فراهم می‌‌کند. زنیت یک دستگاه یکدست است که تمام فعالیت‌های لازم را به‌صورت فشرده انجام می‌دهد.
  • بویلر: بویلرها دستگاه‌هایی هستند که کار تامین گرمایش لازم برای محیط صنعتی را با جوشاندن آب و فراهم کردن بخار آب انجام می‌دهند. بویلرها در کنار دیگر دستگاه‌های تهویه صنعتی قرار گرفته و بسیار بازدهی بالایی دارند.

کانال کشی با انواع کانال

حال که با انواع دستگاه تهویه صنعتی آشنا شدیم وقت آن است که بخش دوم سیستم‌های تهویه صنعتی که همان کانال‌کشی سیستم تهویه است را هم بررسی کنیم. گرمایش، سرمایش و هوای تازه‌ای که گفتیم دستگاه تهویه صنعتی فراهم می‌کند از طریق یک سری کانال با ابعاد و جنس‌های متنوع به بخش‌های مختلف محیط صنعتی و کارخانه منتقل می‌شود. مهم‌ترین نکته که به بازدهی بالای سیستم تهویه صنعتی کمک می‌کند این استفاده از کانال‌های تهویه صنعتی با اتلاف انرژِی صفر و متناسب با شرایط کارخانه و محیط صنعتی است.

یعنی شما اگر حتی بهترین دستگاه تهویه صنعتی را هم برای کارخانه خود فراهم کنید، تا زمانی که کانال‌کشی استانداردی نداشته باشید سیستم شما بازدهی خوبی نخواهد داشت. برای همین لازم است با انواع کانال تهویه صنعتی نیز آشنا باشید تا بهترین سیستم تهویه صنعتی را برای کارخانه و سوله خود طراحی و اجرا کنید. در ادامه این انواع کانال تهویه صنعتی را به‌صورت مختصر معرفی می‌کنیم.

کانال گالوانیزه اسپیرال

یکی از کاربردی‌ترین انواع کانال تهویه صنعتی که بازدهی صد در صد دارد و برای همه محیط‌های صنعتی می‌توان از آن استفاده کرد، کانال گالوانیزه اسپیرال است که از ورق‌های گالوانیزه ساخته شده و شکل هندسی آن دایره‌ای است.

کانال با عایق از پیش ساخته

یکی دیگر از کانال‌های تهویه صنعتی که مقاومت بسیار بالایی داشته و عایق حرارت و صوت خیلی قدرتمندی محسوب می‌شود، کانال با عایق از پیش ساخته شده است. این نوع کانال‌ها از کنار هم قرارگیری دو ورق آلومینیوم یا گالوانیزه و قرارگیری عایق صوت و حرارت در میان آن‌ها ساخته می‌شوند.

کانال پارچه ای

استفاده از پارچه‌های نسوز و مقاوم نیز برای ساخت کانال‌های تهویه صنعتی که در صنایع خاصی مثل داروسازی و اتاق تمیز کاربرد دارند مرسوم است و یکی از جدیدترین انواع کانال تهویه صنعتی محسوب می‌شوند که بازدهی بسیار بالایی دارند.

کانال آلومینیومی

استفاده از آلومینیوم در ساخت کانال‌های تهویه صنعتی سابقه‌ای طولانی دارد و هنوز هم در بسیاری از پروژه‌های صنعتی از این متریال برای کانال‌کشی سیستم تهویه استفاده می‌شود. این نوع کانال تهویه صنعتی به شکل چهارگوش طراحی می‌شود.

تنظیم درجه حرارت و رطوبت

اگر دستگاه تهویه شما استاندارد بوده و کانال‌کشی آن به روش درست و با کانال تهویه صنعتی متناسب با محیط صنعتی شما انجام شده باشد، نهایتا شما موفق خواهید شد که درجه حرارت و رطوبت محیط صنعتی خود را روی بهینه‌ترین مقادیر تنظیم کنید. وقتی درجه حرارت و رطوبت محیط صنعتی به شکل بهینه تنظیم شده باشد بازدهی و کارایی کارگران و دستگاه‌ها به حداکثر مقدار خود رسیده و خیال شما از درست اجرا شدن پروژه تهویه هوای صنعتی کارخانه یا سوله خودتان راحت خواهد شد.

تهویه هوای صنعتی با شرکت اسپیرالی

یکی از بهترین شرکت‌های طراحی و اجرای سیستم‌های تهویه هوای صنعتی که می‌توانید تمام کارهای طراحی و اجرای سیستم تهویه هوای صنعتی کارخانه یا سوله صنعتی خود را به آن بسپارید، شرکت اسپیرالی است. این شرکت با ایجاد خط تولید کانال‌های تهویه صنعتی مخصوص خود شرایطی فراهم آورده که بتوانید با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن سیستم تهویه صنعتی خود را راه‌اندازی کرده و با کیفیت‌ترین کانال‌کشی را در اختیار داشته باشید. از مشتریان این شرکت می‌توان به سایپا، ایران خودرو، مپنا، صبا باتری، شرکت ملی نفت ایران، سازمان انرژی اتمی و بسیاری از شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی بزرگ دیگر اشاره کرد.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم سیستم تهویه هوای صنعتی و بخش‌های مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم. برای همین ابتدا از انواع دستگاه تهویه هوای صنعتی شروع کردیم، سپس قسمت کانال‌کشی سیستم را توضیح دادیم و بررسی کردیم که انواع کانال تهویه صنعتی کدام است و درنهایت نیز به این موضوع پرداختیم که بهترین شرکت برای اجرای پروژه‌های تهویه هوای صنعتی که می‌توانید کارهای خود را به آن بسپارید کدام شرکت است. امیدواریم مطلب گفته شده برای شما مفید بوده باشد.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس و مشاوره

02144443230

02144443730

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up