کانال اسپیرال می‌خوهید؟ با ما تماس بگیرید

تماس و مشاوره

(021)  4444 3230

سیستم‌های تهویه هوا از دوران قدیم در منازل مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفته است. برای مثال در یزد هنوز هم برای خنک کردن و تهویه هوای داخل منزل از بادگیرهایی که همچنان جزو سیستم‌های محبوب محسوب می‌شود استفاده می‌گردد. با این حال سیستم‌های تهویه امروزی که هم گرم کننده هستند، هم هوای داخل ساختمان را به جریان درآورده و هوای تازه به آن تزریق می‌کنند با کانال کشی ساخته می‌شوند. هر سیستم تهویه هوایی از سه بخش تشکیل شده است. یک بخش مرکزی که گرمای لازم برای انتقال به ساختمان را تامین می‌کند، یک سیستم تهویه که کار انتقال هوا را انجام می‌دهد و کانال کشی مختص این قسمت است و درنهایت یک سیستم تزریق هوای تازه و خنک. اما مدل رایج کانال تهویه هوا کدام است؟ در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم.

مدل رایج کانال تهویه هوا کدام است؟

کانال تهویه هوا چیست؟

برای انتقال هوا از یک گرم کننده مرکزی به داخل ساختمان، نیازمند کانال هوا هستیم. کانال‌های هوا با متریال مختلف و در ابعاد و اشکال هندسی متفاوتی ساخته می‌شوند. در زبان تخصصی به کانال‌های تهویه هوا داکت (Duct) نیز گفته می‌شود. کانال‌ها برای همه سیستم‌های تهویه هوای مطبوع مورد استفاده قرار می‌گیرند. طراحی و اجرای کانال‌های تهویه هوا بسته به شرایطی که پروژه دارد انجام می‌شود. مثلا اگر قصد داشته باشید یک سیستم Hvac خانگی راه‌اندازی کنید، لازم است که متناسب با آن یک کانال کشی با ابعاد متوسط و احتمالا شکل هندسی چهارگوش طراحی و پیاده کنید. اگر هم پروژه شما صنعتی باشد، این ابعاد و شکل هندسی تغییر خواهد کرد. برای همین انواع کانال تهویه هوا برای سیستم‌های تهویه مطبوع مختلف طراحی شده است که شما بسته به نیاز خود یکی را انتخاب می‌کنید.  همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه نصب کانال هوا اسپیرال در خدمت شما خواهد بود.

کانال تهویه هوا چیست؟
کانال تهویه هوا چیست؟

انواع کانال تهویه هوا

کانال‌های تهویه هوا اما به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. یک تقسیم‌بندی کلی و متداول وجود دارد که طبق آن کانال‌های هوا بر اساس جنس و مدل به چند دسته تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی شامل:

  • کانال‌های گالوانیزه با طراحی چهارگوش و اسپیرال
  • کانال‌های پیش عایق که در گذشته متداول‌ترین نوع کانال تهویه بودند و به‌صورت چهارگوش طراحی می‌شوند.
  • کانال‌های هوای منعطف یا فلکسیبل که برای لوله‌های بخاری بیشتر استفاده می‌شود.
  • کانال‌های هوای پارچه‌ای که از جدیدترین نوع کانال‌های هوا محسوب می‌شوند.

در ادامه هر کدام از این مدل کانال‌های تهویه هوا را بررسی کرده و مزایا و معایب و کاربرد هر کدام را توضیح خواهیم داد.

کانال‌های گالوانیزه

امروزه این کانال‌ها به خاطر مزایا و کاربردهای زیادی که دارند به طور وسیع به شکل چهارگوش و اسپیرال مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مدل کانال‌ها به خاطر استقامت بالا و سبکی، و همچنین طراحی ساده‌ای که دارند در تمام پروژه‌های خانگی و صنعتی بکار می‌روند.

کانال‌های پیش عایق

از قدیمی‌ترین انواع کانال‌های تهویه هوا می‌توان به کانال‌های پیش عایق اشاره کرد. این کانال‌ها به‌صورت چهارگوش طراحی شده و به‌خاطر اینکه عایق حرارت و رطوبت هستند، به‌طور وسیع در پروژه‌های خانگی به‌خصوص در سیستم‌های تهویه هوای مطبوع خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع کانال‌ها را در سیستم‌های کولر خانگی زیاد استفاده کرده‌اند.

کانال‌های منعطف

این مدل کانال‌های تهویه هوا به‌خاطر شکل و جنسی که دارند، بیشتر در ساخت لوله‌های بخاری خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کانال‌ها با نام‌های دیگری مثل خرطومی، فنری، لوله هوا و… نیز شناخته می‌شوند. انعطاف‌پذیری بالای این کانال‌ها باعث شده که در هر محیطی قابل استفاده باشند. همچنین سبکی و سادگی اجرای آن‌ها، باعث شده که بتوان از آن‌ها در پروژه‌های خانگی و صنعتی گوناگون استفاده کرد.

کانال‌های پارچه ای

نوع جدیدی از کانال‌های تهویه هوا وجود دارد که متریال سازنده آن‌ها پارچه است. این نوع کانال‌ها دارای مزایایی هستند که بیشتر کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند به خاطر همین مزایا، احتمالا در حجم وسیعی از سیستم‌های تهویه هوای مطبوع خانگی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. تعدادی از مهم‌ترین این مزایا شامل:

وزن سبک و نصب بسیار ساده، رنگ‌بندی مختلف و جذابیت بصری بالا، کمترین صدای نویز در میان انواع کانال‌های تهویه هوا، قابلیت تنظیم ویژگی‌های فنی مختلف در حین طراحی و حتی نصب، مقاومت بالا در برابر آتش سوزی، عایق رطوبت بسیار قوی، بدون نیاز به عایق کاری و درزبندی، هزینه طراحی و پیاده‌سازی پایین و البته بسیاری مزایای دیگر که باعث شده مورد توجه اکثر شرکت‌ها قرار گیرند.

طراحی کانال های هوا

بسته به پروژه‌ای که قصد دارید در آن از کانال‌های تهویه هوا استفاده کنید، طراحی آن‌ها انجام می‌شود. مراحل طراحی و ساخت کانال‌های تهویه هوا دارای جزئیات زیادی است اما در کل در طب چند مرحله انجام می‌شود: محاسبات شکل هندسی: در گام اول بسته به شرایط پروژه و ویژگی‌های آن، شکل هندسی کانال‌های تهویه هوا مشخص خواهد شد. در کل 4 نوع شکل برای کانال‌ها تعریف شده که شامل: اسپیرال، چهارگوش مربعی، چارگوش مستطیلی و بیضوی است.

تعیین دبی و دیگر مشخصات فیزیکی: بعد از مشخص شدن شکل هندسی کانال‌های تهویه هوا، نوبت به تعیین ویژگی‌های فیزیکی آن‌ها که مهم‌ترینشان فشار، دما، دبی و بهره‌وری است می‌رسد. این ویژگی‌ها اگر به شکل درست تعیین شوند، کانال تهویه شما به بهینه‌ترین حالت ممکن خود خواهد رسید و تلفات انرژی و هوا در آن به کمترین مقدار میل می‌کند.

طراحی کانال های هوا
طراحی کانال های هوا

تعیین ابعاد و جنس: درنهایت با توجه به دبی و دیگر مشخصات فیزیکی که نام بردیم، جنس و ابعاد کانال‌های تهویه هوا مشخص خواهد شد. مثلا اگر پروژه شما یک پروژه تهویه هوای صنعتی بزرگ باشد، احتمالا کانال‌های اسپیرال گالوانیزه در ابعاد بزرگ نیاز خواهید داشت.

طراحی و ساخت کانال تهویه هوا اسپیرال با شرکت اسپیرالی

طراحی و ساخت کانال‌های تهویه هوا در عمل این‌گونه است که شما ویژگی‌های پروژه خود را به یک شرکت مهندسی با تجربه خواهید سپرد تا مشخصات و چگونگی ساخت کانال‌های تهویه هوایی که متناسب با پروژه شما است را تعیین کرده و کار طراحی و ساخت را شروع کنند. یکی از بهترین این شرکت‌ها، شرکت مهندسی اسپیرالی است. این شرکت توانایی طراحی و اجرای عظیم‌ترین پروژه‌های تهویه هوای مطبوع صنعتی را دارد و برای همین کار ساخت کانال‌های تهویه هوای شرکت‌های بزرگی مثل سایپا، ایران خودرو، شرکت ملی نفت و بسیاری شرکت بزرگ دیگر را انجام داده است. مدت زمان کوتاه و هزینه بسیار کم، از مهم‌ترین دلایلی است که اسپیرالی را در این زمینه بی رقیب کرده است.

حرف آخر

کانال‌های تهویه هوا انواع مختلفی دارند. این انواع بر اساس جنس و مدلی که برای کانال‌ها تعریف شده تقسیم‌بندی می‌شوند. بسته به پروژه‌ای که قصد دارید اجرا کنید، جنس و مدل کانال‌ها مشخص خواهد شد. برای مثال کانال‌های گالوانیزه اسپیرال از متداول‌ترین انواع کانال هستند که توسط شرکت اسپیرالی به‌طور وسیع در پروژه‌های صنعتی گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما جالب بوده باشد و بتوانید پروژه Hvac خود را با کمترین قیمت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پیاده‌سازی کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس و مشاوره

02144443230

02144443730

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up