کانال اسپیرال می‌خوهید؟ با ما تماس بگیرید

تماس و مشاوره

(021)  4444 3230

سیستم‌های تهویه هوا یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر ساختمان یا سیستم صنعتی است که از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. یکی از این بخش‌های مختلف دمپر نام دارد که شامل انواع مختلفی است. به زبان ساده دمپر همان دریچه هوا یا صفحه فلزی است که جلوی دریچه کانال‌های سیستم تهویه هوا قرار می‌گیرد و وجود آن بسیار ضروری است. برای همین اگر شما هم قصد دارید راجع‌به این بخش بسیار مهم اطلاعات کسب کرده و انواع آن را بشناسید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

دمپر چیست؟

دمپر چیست و چرا استفاده می شود؟

در نگاه اول همه ما دمپر را به‌عنوان یک دریچه بخش بندی شده که قابلیت کنترل هوای رسیده از کانال‌های تهویه هوا را دارد می‌شناسیم. اما از نظر فنی دمپر کاربردهای بسیار بیشتری دارد. به همین دلیل در جواب این که دمپر چیست؟ باید بگوییم: دمپر یک صفحه فلزی از جنس آلومینیوم، استیل، گالوانیزه یا ورق آهنی مشکی است که قابلیت کنترل جریان هوا، قطع یا وصل آن را داشته و با کاربردهای مختلف و به شکل‌های مختلف در سیستم‌های تهویه هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بخش از سیستم تهویه هوا به چند دلیل اهمیت زیادی دارد.

اول از همه اگر دمپر در جای درست و با روش درست سر راه کانال‌ های تهویه هوا نصب نشود، کار کنترل جریان هوا چه در سیستم‌ های تهویه صنعتی چه خانگی به‌خوبی انجام نمی‌شود. دوما اگر برای هر سیستم، دمپر مناسب آن مورد استفاده قرار نگیرد، بازدهی سیستم تهویه به شدت کاهش یافته و برای همین می‌تواند روی کارآیی کل سیستم تاثیر بگذارد. همچنین جنس و طراحی دمپرها اگر مناسب نباشد، آلودگی و حشرات ریز وارد سیستم تهویه هوا شده و باعث اختلال در کار آن می‌شوند. برای همین لازم است کار نصب انواع دمپر به متخصصان باتجربه در این زمینه سپرده شود. اما انواع دمپر کدام است؟ همچنین شرکت اسپیرالی با سال‌ها تجربه در زمینه نصب کانال اسپیرال در خدمت شما خواهد بود.

انواع دمپر و کاربرد هر کدام

دمپرها بسته به کاربردی که دارند می‌توانند شامل انواع گوناگونی باشند. به طور کلی اگر تیغه دمپرها که همان دریچه‌های عبور هوا از درون دمپر هستند به‌صورت دستی کنترل شود، دمپر را دستی و اگر به‌صورت خودکار باشد، دمپر اتوماتیک نامیده می‌شوند. جدای از این دسته بندی کلی، دمپرها از نظر کارآیی و طراحی به 7 نوع مختلف تقسیم می‌شوند که در ادامه آن‌ها را به صورت جدا بررسی می‌کنیم.

انواع دمپر و کاربرد هر کدام
انواع دمپر و کاربرد هر کدام

دمپر بالانس

این نوع دمپر که آن را دمپر بادی یا وزنی هم می‌نامند، در پشت پنکه هواکش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دمپرها را در محیط‌های صنعتی دیده‌اید. عملکرد آن‌ها اینگونه است که هنگامی که فن روشن می‌شود باز می‌شوند تا هوا را به بیرون منتقل کرده و هنگامی که فن خاموش است روی هم بسته می‌شوند. جنس پره‌های این نوع دمپر از آلومینیوم است.

دمپر ضد حریق

این نوع دمپر برای جلوگیری از ورود دود و آتش از طریق کانال‌های انتقال هوا ساخته شده است. این نوع دمپرها با استفاده از یک فیوز کنترل شده و هنگامی که فیوز هشدار دود و آتش بدهد به‌صورت خودکار بسته می‌شوند. از این دمپرها در پالایشگاه‌ها استفاده می‌شود.

دمپر ضد انفجار

یکی دیگر از انواع دمپر که بازهم در محیط‌های خطر آفرین مثل کارخانه‌ها و پالایشگاه‌ها استفاده می‌شود، دمپر ضد انفجار است که از آلیاژی بسیار قوی ساخته شده تا در هنگام انفجار سریعا بسته شده و مانع از عبور آتش و شوک انفجار از درون کانال‌های هوا شود.

دمپر اتوماتیک

بسیاری از سیستم‌های تهویه هوا به خاطر پیچیدگی نقشه کانال‌ها و عدم دسترسی نیازمند استفاده از دمپرهایی هستند که به‌صورت خودکار و با یک برنامه‌ریزی قبلی جریان هوا را کنترل کنند. دمپرهایی که در چنین سیستم‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند دمپرهای اتوماتیک نام دارند که عموما یک پره یا چند پره هستند.

دمپر کانالی

دمپرهای کانالی برای مواقعی بکار می‌روند که قصد داشته باشید جریان هوا هنگام عبور از کانالی به کانال دیگر کنترل شود. چنین دمپرهایی بسته به شرایط پروژه‌ای که قصد اجرای آن را دارید به صورت دستی یا اتوماتیک تهیه شده و عموما برای کانال کشی‌های طولانی استفاده می‌شوند.

دمپر جریان معکوس

اگر تیغه‌های یک دمپر به‌صورت یکی در میان جهتشان مخالف هم باشد، آن را دمپر جریان معکوس می‌نامند. این مدل دمپرها برای کنترل جریان هوا از یک طرف مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثلا اگر قصد داشته باشد تنها از یک جهت هوا وارد یک ساختمان شود، باید از این مدل دمپرها استفاده کنید.

دمپرهای بسیار کوچک یا بسیار بزرگ

هفتمین نوع انواع دمپرها، دمپرهای بسیار کوچک یا بسیار بزرگ هستند که برای پروژه‌های صنعتی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. سایز و جنس این نوع دمپرها بر اساس پارامترهای پروژه تعیین شده و برای همین از قبل یک سایز خاص برای مشخص کردن دمپرهای بسیار بزرگ و بسیار کوچک وجود ندارد.

ویژگی های یک دمپر مناسب

هنگام انتخاب و خریداری یک دمپر، باید به چند فاکتور بسیار مهم توجه کنید تا دمپر انتخابی شما دمپری مناسب باشد. این ویژگی‌ها شامل:

  • مقاومت و طول عمر بالا با توجه به جنس دمپر
  • امکان استفاده در فضاهای مختلف پروژه
  • محیط زیست دوست بودن دمپر
  • مقرون به صرفه بودن آن نسبت به هزینه ساخت
  • وزن و ابعاد متناسب با شرایط پروژه

شرکت اسپیرالی سازنده بهتریم دمپرها برای کانال اسپیرال

برای تهیه دمپر، نمی‌توان به‌سادگی وارد بازار شد و دمپر دلخواه خود را سفارش داد. روش کار این‌گونه است که شما بر اساس شرایط پروژه، دمپر یا دمپرهایی که نیاز دارید را سفارش داده و مورد استفاده قرار می‌دهید. اما چه شرکتی برای این کار مناسب است؟ شرکت اسپیرالی که چندین سال سابقه طراحی و ساخت سیستم‌های تهویه هوا برای برترین شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی ایران را دارد، بهترین گزینه برای تهیه و ساخت انواع دمپر است.

این شرکت با استفاده از جدیدترین متد مهندسی دنیا بهترین سیستم‌های تهویه هوا جهت انتقال هوا در پروژه‌های صنعتی بزرگ را طراحی و اجرا می‌کند. کارخانه مخصوصی که در اختیار این شرکت است باعث شده که ساخت محصولات را با کمترین هزینه انجام دهد و برای همین هزینه خرید و مدت زمان تهیه آن‌ها برای شما به اندازه خیلی زیاد کاهش یابد. اگر قصد دارید با کمترین هزینه سیستم تهیوه هوا و دمپرهای مورد نیاز پروژه خود را خریداری کرده و در کمترین زمان تحویل بگیرید، حتما این کار را به شرکت اسپیرالی بسپارید.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم توضیح دهیم که دمپر چیست؟ و انواع دمپر کدام است. دمپرها یکی از اجزای ضروری در سیستم‌های تهویه هوای صنعتی و خانگی هستند که با هدف‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در انتخاب این محصولات باید توجه داشته باشید که قصد شما از خرید آن‌ها چیست و در کجای پروژه شما کاربرد دارند. زیرا دمپرها انواع گوناگونی دارند که هر کدام در بخشی از پروژه و با هدف خاصی بکار می‌روند. در نهایت اگر قصد دارید دمپرهای مورد نیاز خود را سفارش دهید، بهترین گزینه شرکت اسپیرالی است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس و مشاوره

02144443230

02144443730

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up